×
Katwijk aan Zee
2 - 12 deelnemers
25 p.p.
3 uur

Wat gaan we doen?

Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt. Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk heb gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien……. Herkenbaar? Dit kan anders! Expeditie Kunst Kijken Het verhaal over het schilderij zelf. Aandacht voor de penseelstreek, de manier van schilderen, de dans op het doek. Welke kleuren heeft hij gebruikt? Wat voor kleurencombinaties? Is er een handschrift te ontdekken in zijn werkwijze? Waar zit de lichtbron? Wat voor lichtbron? Is er een lichtbron? Juist dit soort vragen zorgt dat we echt gaan kijken naar het werk. Zodat de kunstwerken de aandacht krijgen die zij verdienen. En jij een boeiende interactie met het werk. Grote kans dat je het kunstwerk wat je op deze manier hebt bekeken, nooit meer gaat vergeten. Wat kunt je van deze workshops verwachten? Deel 1 Uitleg in woord en beeld over het thema. Een kijkje achter de schermen. Aandacht voor vakmanschap. Antwoord op de vraag: Hoe doen ze dat? Alle ruimte voor vragen en interactie. Deel 2 Op expeditie in het museum – uitleg aan de hand van de kunstwerken, zelf aan de slag & de Kunstquiz. Alles in vraag stellen, op zoek naar de antwoorden. Het doel: Het verschil ontdekken tussen kijken & zien.

Wat is er geregeld?

Zelf meenemen

Een glimlach! Ervaring ondergeschikt, enthousiasme is wat telt.

Faciliteiten

Verzamelen bij het Katwijks Museum vanaf 13:45 uur / lezing begint klokslag 14:00 uur in de Rabobankzaal, alwaar koffie, thee en een koekje op u staan te wachten.

Waar is de workshop?

* Het volledige adres kan je afstemmen met de aanbieder

Enthousiast? Deel deze workshop!

Creatieve workshop

Expeditie Kunst Kijken - locatie Katwijks Museum

Expeditie Kunst Kijken - locatie Katwijks Museum - profile image Aangeboden door Mariska Over

Interesse in deze workshop?

Selecteer datum & tijd
Op welke datum
zou je willen deelnemen?
Aantal personen

Totaal
25
Expeditie Kunst Kijken - locatie Katwijks Museum - profile image
Maak kennis met aanbieder Mariska
"Mariska de Kok (1966), beeldend kunstenares, altijd en overal op zoek naar de geheimen in de kunst. Hoe doet ie dat? Wat is het verhaal? Wat kan ik afkijken? Waar kan ik het beter? Wat vind ik eigenlijk mooi? En Waarom? Op zoek naar geheimen."

Soortgelijke workshops