Over Actilo

Actilo is opgericht om een online plek te bieden waar iedereen leerzame en leuke workshops kan vinden. Actilo biedt hobbyisten, liefhebbers, creatievelingen, fijnproevers, professionals en andere passievolle mensen de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te delen met anderen. Wij helpen aanbieders van workshops zo goed mogelijk in het faciliteren en organiseren van hun workshops. Alle workshops worden aangeboden door mensen in de buurt en door lokale bedrijfjes.

Ben jij een aanbieder van workshops? Meld jouw workshop eenvoudig aan en krijg een plek op het platform. Zo kom jij in contact met mensen die op zoek zijn naar een leuke en/of leerzame activiteit.

Wie zitten er achter Actilo?

Het idee voor Actilo ontstond toen twee schoolvrienden hun vaardigheden en kennis wilde combineren in de vorm van een dienst of product. Initieel wilde zij zich richten op de markt voor online tickets. Alhoewel dit idee in 2017 wel potentie had, wilde zij iets doen wat meer uniek was. Met het idee in het achterhoofd om een platform voor tickets te bouwen, gingen zij op zoek naar een markt waar nog weinig aandacht voor was. Een markt met een sterke fysieke aanwezigheid, en met weinig online zichtbaarheid. Een markt waarbij de kwaliteit van techniek nog achterloopt en waar de vraag en het aanbod sterk verdeeld is. In 2018 gaf de ervaring van een dichtbij staande aanbieder van workshops de doorslag. Door die ervaring hebben zij ontdekt wat er beter kan in de wereld van workshops. Dat is een goed werkend centraal platform waar vraag en aanbod samenkomen, waarbij de aanbieder alle regie heeft om zijn of haar workshop zichtbaar te maken op het internet en eigen prijzen kan bepalen.

Sindsdien werken Lars Landesbergen en Tom Aandewiel samen om Actilo op de kaart te zetten. Zij bedenken, ontwikkelen en beheren het platform op een manier om het voor de aanbieder zo makkelijk mogelijk te maken om workshops te geven.

Missie en visie

Wij hebben een visie van een maatschappij waarbij iedereen een (extra) inkomen kan generen door het inzetten van zijn of haar talenten. Door het inzetten van kennis en vaardigheden zien wij mogelijkheden voor iedereen om iets unieks te leren en te ervaren. Onze visie is dat Actilo een rol speelt om die kennis en ervaring voor iedereen zichtbaar en toegankelijk te maken.

Onze missie is om het mogelijk te maken dat mensen een inkomen kunnen verdienen met hun passie. Dat doen we door aanbieders van workshops in contact te brengen met deelnemers via een centraal platform. Zij kunnen op die manier hun passie overbrengen op een publiek.

Wat betekent Actilo?

Actilo is een samenvoeging van twee woorden: Activiteiten en Lokaal. Het benadrukt dat er in de buurt altijd iets te ervaren is. Er is altijd iemand met een passie in iets waar iemand anders interesse in kan hebben.

Wat kost Actilo?

Het plaatsen van workshops op Actilo is gratis. Wij hebben momenteel nog geen verdienmodel. Aanbieders kunnen daarom gratis op het platform komen en hun workshop(s) aanbieden.

Deelnemers betalen de aanbieder van de workshop. De aanbieder houdt het gehele bedrag zoals vermeld staat op de website. Actilo pakt hier geen marge over.